Autóklíma töltése és javítása

Nem megfelelően karbantartott klíma a betegségek melegágya. Nem elég csak szezon előtt pollenszűrőt cserélni. Érdemes az egész levegő-szellőztető rendszert áttakarítani. (Erre többféle megoldás is létezik.) Amikor a klímát bekapcsolja és működik a befúvóventilátor és szúrós kellemetlen szagot érez, akkor már megtelepedtek a bacik a klíma elpárologtatóján. De nincs vész, akkor jön a takarítás. És ha nem akar működni a klíma(AC)akkor sincs baj, ezeket a problémákat is tudjuk orvosolni.

Az autók klímaberendezésében az egyik leggyakoribb hiba, hogy a hűtőközeg valamilyen okból szivárog. Minden autóklíma rendszer évente kb. 10-20%-ot veszíthet a hűtőközeg mennyiségéből. Ha nem képes már lehűteni az autó belső levegőjét, akkor valószínűleg kevés a rendszerben a gáz, így vissza kell állítani a gyári értékre.

Műhelyünkben jelenleg ez a folyamat HC134a és R1234Yf hűtőközeggel történik.

klímatöltés

Ózongenerátoros klímafertőtlenítés

Az ózonos klímatisztítás egy hatékony módszer a kellemetlen szagok és baktériumok eltávolítására az autó belső tereiből. Az ózon egy erős oxidálószer, amely képes elpusztítani a baktériumokat, vírusokat és gombákat, valamint megszüntetni a dohányfüstöt, állatszagokat és egyéb kellemetlen szagokat.

Az ózon gázzal történő fertőtlenítés során nincs szükség semmilyen vegyszerre, így az teljesen környezetbarát. Ajánljuk többek között kisgyermekeseknek, kismamáknak, vegyszerre érzékenyek, allergiások számára.