Benzin-, és dízel befecskendező rendszerek hibakeresése és javítása

Nagynyomású befecskendező szelepek

A benzin közvetlen befecskendezést egy nagynyomású befecskendezés jellemzi közvetlenül az égéstérbe. Az üzemanyag-levegő keverék az égéstéren belül keletkezik. A nagynyomású befecskendező szelep részegység interfészként szolgál az üzemanyag elosztó cső részegység és az égéstér között. A nagynyomású befecskendező szelep részegység feladata az üzemanyag adagolt befecskendezése, amelynek a szétporlasztása által eléri az üzemanyag és a levegő célzott átkeverését az égéstér bizonyos tartományában.

üzemanyagbefecskendező
üzemanyag

Befecskendezés és gyújtásrendszer

A kívánt üzemmódtól függően megvezérli a motorvezérlő egység részegység a befecskendezés kezdetét és a befecskendezés időtartamát úgy, hogy az üzemanyag gyújtó gyertya részegység körül koncentrálódjon vagy egyenletesen elosztódjon az égéstérben. De mivel a benzin közvetlen befecskendezéskor csak nagyon kevés idő áll rendelkezésre az üzemanyag befecskendezésére az égéstérbe ezért a befecskendezési idők a hagyományos befecskendezési rendszerekhez viszonyítva sokkal rövidebbek. Ugyanakkor szükséges, hogy gyorsabban, pontosabban és az üzemanyag sugár jobb kialakításával fecskendezzünk be.

Autószerelés és mechanikus munkák

A motormechanikai megoldások, ennek megfelelően a motor vezérlés az utóbbi néhány évben folymatosan megújult és ez a technika már a szervizekben van , és tudjuk, hogy a közeljövőben, akár egy év múlva, mennyire fog változni. A szakszerű, reklamációmentes szerelő, javító munka az új rendszerek ismerete nélkül tapogatózás a sötétben és a beépített hibák biztos forrása.

 

 

A hidraulikus fékberendezés komponensei jelentős terheléseknek vannak kitéve a hő, hideg, rezgések, fröccsenő víz, sós víz és szennyeződések miatt. Ez különösen érvényes a kerékfék komponens és a fékerő szabályozó komponens alkatrészeire, a rögzítőfék rendszer feszítő kábeleire és a rudazatára, valamint a fékcső- és féktömlő-vezetékekre.

 

A komponensek hő, hideg és rezgések miatti terhelése anyagfáradást okozhat. A fröccsenő víz, a sós víz és a szennyeződés korróziót és az egyes alkatrészek nehezebb működését okozzák. Ennek következménye működési zavar.

 

Biztonsági okokból szükséges a rendszerek és komponensek rendszeres – optimális esetben a téli időszakot követő – ellenőrzése.

A munka leírását, valamint biztonsági megjegyzések fejezetben található biztonsági és figyelmeztető utasításokat valamennyi munka során figyelembe kell venni.